Zgradba iz recikliranega betona v Koreji

Povlecite za ogled diapozitivov
  • Stran BCHO Architects Fotografije: Yong Gwan Kim
  • Stran BCHO Architects Fotografije: Yong Gwan Kim
  • Stran BCHO Architects Fotografije: Yong Gwan Kim
  • Stran BCHO Architects Fotografije: Yong Gwan Kim
  • Stran BCHO Architects Fotografije: Yong Gwan Kim

Center za obiskovalce in gostišče Hanil v Koreji je bil namenjen izobraževanju obiskovalcev o možnostih za reciklirani beton. Nahaja se v bližini tovarne cementa v bližini Mt. Narodni park Sobaek, informacijski center, je primer, kako lahko beton uporabimo in ponovno uporabimo v gradbeništvu. Ker se beton v veliki meri uporablja za korejsko gradnjo, je treba odpadke ponovno uporabiti in ne samo zavreči. To spletno mesto prikazuje vse različne načine, kako je mogoče beton ponovno uporabiti.

Zlomljeni kosi betona so bili uporabljeni in beton preoblikovan za ustvarjanje različnih materialov, vključno s ploščicami, stenami in na strehi kot izolacija. Ko je bila stavba zgrajena, je bila postavljena na zemljišču, ki je bilo spremenjeno s premikanjem tovornjakov do tovarne cementa. Da bi poskušali obnoviti prvotno pokrajino, je bila na dvorišče med obema stavbama v središču vložena dodatna umazanija. Med stavbami lahko obiskovalci doživijo maso gradnje in pregledajo stavbo okoli osrednjega dvorišča.

Kreativni dizajn je bil vključen v zunanjo fasado stavbe. Na vzhodni fasadi je bila zgrajena platnena betonska stena, ki je vzbujala podobe sosednjega gozda. V vzhodni steni so štiri odprtine, med katerimi so postavljena dolga navpična okna. Skozi okna lahko obiskovalci vidijo, kako v tovarni proizvajajo beton. Večje odprtine v stenah omogočajo pogled na dvorišče središča in kavarno ter vodni vrt. Z razvojem novih tehnik se bo informacijski center spreminjal in rasel, da bo predstavljal nove tehnologije.





To spletno mesto je oblikoval Arhitekti BCHO

Oglejte si več fotografij Center za obiskovalce in gostišče Hanil na ArchDaily.com.